Voor ouders: betalingen voor deze cursussen kunnen met de AlkmaarPas en Huygenpas.

 Scholen

Onderstaande cursussen kunnen als onderschoolse -en naschoolse activiteit gegeven worden. Een onderdeel van de cursus als workshop kan ook.

Striptekenen 1&2:

Alles wat met striptekenen te maken heeft, leer je in deze cursus. Er wordt gewerkt met zwarte Faber Castell fineliners en Copic markers voor het beste resultaat. Je werkt aan opdrachten in een werkboekje. 

Wil je nog meer verdieping? Dan is er een deel 2.

Duur:8x1 uur

Doelgroep: vanaf groep 5, voortgezet onderwijs en volwassenen

Graffiti tekenen

Er is een makkelijk trucje om in graffiti stijl te tekenen. Als je deze onder de knie hebt kun je de opdrachten maken die in het werkboekje staan waarin je tekent. Je werkt met fineliners en verfstiften.

Duur: 4x1 uur

Doelgroep: vanaf groep 5, voortgezet onderwijs en volwassenen

De maffe mensen schildercursus

Je gaat schilderen in de stijl van kunstenaars die schilder(d)en vanaf het jaar 1970 tot en met nu. Zij schilder(d)en mensen op een maffe manier en droegen daarmee een boodschap aan de wereld uit. Uiteindelijk ga jij op jouw manier jouw maf mens schilderen en welke boodschap wil jij aan de wereld laten zien?

Duur:8x1 uur

Doelgroep: vanaf groep 5, voortgezet onderwijs en volwassenen

Aboriginal kunst

Schilderen in de stijl zoals de Aboriginals het doen. De Dot paint stijl waarbij je de verschillende symbolen gaat schilderen en achter de betekenissen komt. De Arnhemland stijl waarbij je met vier kleuren gaat schilderen.

Geduld en concentratie hebben voor deze cursus is een must maar leuk om eens zo te schilderen is het wel.

Duur: 2x2 uur

Doelgroep: vanaf groep 4, voortgezet onderwijs en volwassenen